Zin kas ir sūdīgi? Ka gribas ieskeitot, bet nav kur. Pirms gada vēl šķita, ka Grīziņš ir īstā vieta, kur ieskeitot šaipus Daugavai un arī paskatīties kā citi ieskeito. Asfalta placis ar pieņemamu konstrukciju klāstu, un kur vienmēr varēja sastapt kādu no lokālajiem dēļu lauzējiem. Tagad Grīziņš ir cauri. 90% fleta aizņem strītbola grozi, un rampu zona tagad ir par maksu. Tieši tā, āra skeitparks par maksu. Skaidrs, ka nesen veiktie remontdarbi nebija par brīvu, un respekt PARBMX čaļiem par darbu, bet ideja par maksas open-air skeitparku (bmx parku?) nekam neder.

Interesanti, ka vietējo čaļu (skeiteru) līmenis jūtami aug, bet braucēju paliek arvien mazāk, un skeitošana kā tāda ievērojami zaudē popularitāti, jo tagad ir ielu BMX uzvaras gājiens. Sīkie vairs negrib skeitot, bet grib tā kā tie puikas uz diviem riteņiem. Interesanti, vai boards.lv saglabās savu nosaukumu, un nenomainīs uz wheels.lv, jo uz bēemiksiem tagad var vārīt piķi.

A zin kas ir vēl sūdīgāk? Nav neviena, ar ko kopā ieskeitot.

3 comments:

Ryan said...

Izdzīvo stiprākie!

Anonymous said...

Skeitot jau nu vienmēr ir bijis kur. Strīts... Un ja skeitbordam tavā sirdī ir patiešām liela loma, tad arī viens var skeitot, ko pēdējos 3 gadus sanāk pārsvarā piekopt. Ja godīgi, tad mani patiesībā priecē, ka skeitbords zaudē popularitāti, vismaz ir sajūta, ka varbūt tas atgriezies līdzīkā stadijā, kāds tas bija agrāk - sava, maza, kopīga, vienota kultūra savējiem. Pie tam patiesos "jaunos skeiterus" ir retums sastapt, cik redzu tad pārsvarā scēnas bērni, kas iepozē ar dēli, jo tas ir stilīgi. Pilnīgā stationary stāvoklī kāčā tikai flip trikus, domā, ka tas ir galvenais un afigenna viņu izpildījumā.

Unknown said...

Pārlasīju, mazliet nepilnīgs bloga ieraksts (kā jau parasti).

Pamatdoma bija, ka nav pulcēšanās vietas, tāds tā kā centrālais spots, kur visi sanāk kopā.

Man ar strītu problēma tāda, ka nav drosmes (?) doties vienam skeitot strītā, kaut kā savādi tas šķiet. Varbūt vienkārši vajag uzaudzēt pārīti. Vēl viena mana nelaime skeitot vienam ir tas, ka ātri sastresojos par trikiem. Dēli nemētāju, bet nonstopā hujārīju vienu triku neiegūstot nekādu rezultātu.